Sloboda i stvarnost

Sloboda kao pojam i tema , naša nažalost surova stvarnost i istina

Моја фотографија
Име:
Локација: Prokuplje, Srbija, Serbia

Rođen i živi u Prokuplju , član partije Sloboda od 2001 godine. , član SKJ od 1978 godine. , član NKPJ od 2008 godine. , osnovnu , srednju i višu školu završio u Prokuplju od skora mladi penzioner .

недеља, 26. октобар 2008.

STVARNOST

BEDA I SIROMAŠTVO :
Na žalost istina današnjice je surova . U Srbiji preti opasnost da veći deo stanovništva bude na ivici gole egzistencije , narodski rečeno siromaštva . Broj nezaposlenih u Srbiji kreće se od 900.000 do 1.000.000 nezaposlenih radno sposobnih ljudi .
Od kako je na vlast došo DOS , pre osam godina , sve je krenulo nizbrdo . Stanje u Srpskoj socijali i ekonomiji je alarmantno i vanredno , a vlada o tome ništa ne govori , kao da je sve u redu . Srbija je u dužničkoj krizi već duže vreme , a cifra je oko 40 milijardi dolara , u kasi Srbije nema žute banke , kasa je prazna . Posle ovoga se nameće pitanje samo po sebi :
KAKO DA ŽITELJI SRBIJE PREŽIVE 1 MESEC SA 6.000 DINARA .
Ti isti žitelji treba da plate dažbine i da izdržavaju svoje porodice od prvog do prvog , ali sa čim . Vlada Srbije o tome ne vodi računa , već vodi računa o ličnim interesima , a zabrazdili su sa Evropom kao mutavi iako nas Srbe Evropa neće u svoje okrilje .
A taj žitelj Srbije treba da plati sve dažbine , pa ako mu nešto ostane dobro je a ako ne ostane . . . Jer ako ne plati dažbine biće mu isključeno sve živo : struja , voda , grejanje , pa će da se vrati u XVIII. vek , a svi redom prete isključivanjem i tužbom sudu .
Pa šta taj žitelj da radi da bi preživeo . . . Jer i da radi privatno ne može da opstane , jer i tu ima činilaca i faktora gde ne može da se zaradi .
Eto to je još jedna u nizu stvarnosti koje se danas dešavaju .

Pozdrav od urednika ovog bloga Todorović B. Bojana .

0 Коментари:

Постави коментар

Пријавите се на Објављивање коментара [Atom]

<< Почетна